Nofima AS | Næringsnytte 2014 - page 4

nærings
nytte 2014
nofima.no
32 eksempler på at
forskning lønner seg
Alger kan bli mat til laksen........................................... 5
Forsket fram en sunnere juice..................................... 6
Klippfisk og holdbarhet.................................................. 7
Vekk med solsmaken! ................................................... 8
Poteten – ingen varm potet......................................... 9
Gasspute gir bedre holdbarhet ................................. 10
Mindre svinn med større smolt ................................ 11
Rask bløgging gir bedre kvalitet .............................. 12
Hva styrer barns matvaner?....................................... 13
Like mye kalorier – ulik vekt ...................................... 14
Muskuløs av krill ............................................................ 15
Reduserer saltet i maten ............................................ 16
Torsken får sitt miljøregnskap ................................... 17
Jobber som lusespiser.................................................. 18
Matplantenes avanserte biologi ............................... 19
Stadig mindre fisk i fôret............................................. 20
Ny test for DNA-sporing ............................................ 21
Lav temperatur – lang tid ........................................... 22
Gull fra havets sølv ....................................................... 23
Flere trålerfisker overlever ......................................... 24
Kan gi karpen bedre helse ........................................ 25
Nye matvarer fra lam og sau .................................... 26
Laks med bedre hjertehelse ...................................... 27
Hjelper med problembakterier.................................. 28
Næringa må ta større ansvar .................................... 29
Klippfisk stagnerer i Brasil........................................... 30
Immunsystemet svekkes ........................................... 31
Produktsuksess med sjekklister................................ 32
Kan avles for tilvekst og helse .................................. 33
Stor smolt lager mer sunt fett .................................. 34
Restråstoff – ny proteinkilde...................................... 35
Høyt trykk på maten.................................................... 36
Tallenes tale.................................................................... 37
Nofimas samfunnsoppdrag........................................ 38
4
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...40
Powered by FlippingBook